BrandFactory Scandinavia AB stärker skylterbjudandet med förvärv av Imagon AB och Imagon AS

22 DECEMBER 2023

BrandFactory Scandinavia AB har idag förvärvat samtliga aktier i det svenska företaget Imagon AB och det norska företaget Imagon AS. Förvärvet är i linje med BrandFactory Scandinavias strategi att utveckla sitt erbjudande och bredda sin kundbas. Ambitionen är att genom förvärvet stärka positionen som det självklara valet inom digital signage, industridekaler, fordonsdekor samt interiöra & exteriöra skyltlösningar på den skandinaviska marknaden.

Imagon är ett av Nordens ledande skyltföretag med fokus på skyltproduktion, projektledning samt design- och konceptutveckling. Med en omfattande produkt- och kundportfölj som speglar bolagets expertkunskap, samt en egen produktion- och konstruktionsavdelning, erbjuder Imagon lösningar som möter kunders behov. Imagon AB och Imagon AS består av ett tjugotal anställda och omsätter årligen cirka 80 miljoner kronor.

– Vi är oerhört glada att välkomna Imagon till BrandFactory Scandinavia. BrandFactory och Imagon har länge varit branschkollegor på en dynamisk marknad. Tillsammans kompletterar vi varandra och kommer att kunna erbjuda mer bredd och kapacitet för skyltlösningar till våra kunder, säger Jakob Söderbaum, vd BrandFactory Scandinavia.

BrandFactory Scandinavia består sedan tidigare av BrandFactory Signs & Graphics Sverige och BrandFactory Signs & Graphics Norge. Ambitionen är att integrera Imagon AB och Imagon AS i BrandFactory Scandinavia inom kort.

– Förvärvet skapar fördelar både för våra kunder och medarbetare. Vi kan genom vårt nätverk av leverantörer fortsätta erbjuda högkvalitativa produkter till konkurrenskraftiga priser. För våra medarbetare innebär förvärvet en utökad kapacitet i organisationen och en starkare närvaro i Göteborgsregionen, fortsätter Jakob Söderbaum, vd BrandFactory Scandinavia.

BrandFactory Scandinavia här även ingått ett samarbetsavtal med finska Imagon OY, som inte ingår i förvärvet, för att tillgodose existerande och nya kunders behov.

– Vi har varit måna att hitta en långsiktigt finansiellt stabil partner med branschkunskap som delar vår vision om bolagets framtid. Vi är övertygade om att samarbete med BrandFactory Scandinavia är rätt väg att gå och vi är glada att tillsammans kunna stärka kunderbjudandet, säger Mikko Okkonen på Imagon OY.

För mer information, kontakta:
Jakob Söderbaum,
+46 70 260 45 80
jakob.soderbaum@brandfactory.se

Pressmeddelanden
BrandFactory Scandinavia AB stärker skylterbjudandet med förvärv av Imagon AB och Imagon AS